Latest News

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση του Δήμου Πειραιά στο "Reportaz Net"

Απάντηση σε ανάρτηση του "Reportaz Net", εξέδωσε το γραφείο τύπου του δήμου Πειραιά. Το κείμενο που...







...προκάλεσε το ενδιαφέρον του δήμου, αφορούσε σε ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου της "Συμμαχίας στον Πειραιά" Γιάννη Καρδαρά για τα ποσά που θα δαπανήσει ο δήμος για την αγορά απορριματοφόρων και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:
http://reportaznet.blogspot.gr/2012/11/blog-post_6023.html#more

Διαβάστε τι απαντά το γραφείο τύπου:


ΠΡΟΣ REPORTAZ NET

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» κ. ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΔΑΡΑ

Με αφορμή ανάρτησή σας σχετικά με τις δηλώσεις του Δημοτικού Συμβούλου της «Συμμαχίας για τον Πειραιά» κ. Γιάννη Καρδαρά, από το Γραφείο Τύπου, τονίζεται:
«Η Δημοκρατία έχει ανάγκη από μια αντιπολίτευση που λειτουργεί με αρχές και ήθος και που να κινείται με γνώμονα την αλήθεια και την παρουσίαση της πραγματικής εικόνας των πραγμάτων. Δυστυχώς κάποιοι ακόμη εξακολουθούν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, πιστεύοντας ότι έτσι θα «γεμίσουν» υπαρξιακά κενά κάνοντας αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.
Σε αυτές τις συμπεριφορές που στο μόνο που έχουν ειδικευτεί είναι το πώς θα κάνουν το δικό τους ψέμα ως μοναδική …αλήθεια  η δημοτική αρχή απαντά με τις πράξεις της που είναι πάντα στην υπηρεσία του Πειραϊκού λαού κινούμενη  με τις αρχές της διαφάνειας και του σεβασμού των χρημάτων των Πειραιωτών.
Ο Πειραιάς και οι πολίτες που ζουν και εργάζονται σε αυτόν πρέπει να έχουν μια πόλη καθαρή. Τους το οφείλουμε και τους το χρωστάμε. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι αυτούς τους ανθρώπους που κόντρα στους καιρούς και τις εποχές παραμένουν στην πόλη μας.
Οι εργαζόμενοι, που τα εισοδήματά τους μειώνονται συνεχώς, στην καθαριότητα, πρέπει αν έχουν όλα εκείνα τα «όπλα» ώστε να κάνουν σωστά και με ασφάλεια τη δουλειά τους. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για όσα επιτυγχάνουν στον τομέα καθαριότητας ακόμη και με τα παμπάλαια μέσα που διαθέτουν και με τον «γερασμένο» στόλο απορριμματοφόρων.
Η απορία μας είναι μια :  θέλει ή δεν θέλει ο δημοτικός σύμβουλος η πόλη του Πειραιά να είναι καθαρή;
Επιθυμεί ή όχι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα να εργάζονται με σύγχρονα μέσα και σε συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας;
Εκτός αν ο δημοτικός σύμβουλος θέλει να επιστρέψουμε σε άλλες εποχές που ο Πειραιάς ήταν μια από τις πιο βρώμικες πόλεις για να μπορεί να κάνει άνετα αντιπολίτευση.
Όσο για τις διαδικασίες μόνο εξπρές δεν ήταν. Το θέμα έχει ξεκινήσει και έχει περάσει από όλα τα στάδια από τον Ιανουάριο του 2010,  μέχρι σήμερα. Μετά την εισήγηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας και την ένταξη της στο ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών , εγκρίθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο, έγιναν οι διακηρύξεις, αναρτήθηκε  περίπου έξι μήνες στο διαδίκτυο και έχουν γίνει τρεις προσκλήσεις σε διαγωνισμούς. 
Δύο χρόνια λοιπόν μετά και αφού έχει συζητηθεί η αναγκαιότητα ανανέωσης του στόλου καθαριότητας, τόσο στη διαπαραταξιακή, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο τώρα κάποιοι ανακαλύπτουν δήθεν διαδικασίες εξπρές και αρχίζουν την σκανδαλολογία. Μήπως τελικά επιθυμούν να χαθεί και άλλος χρόνος και να μην ανανεωθεί ποτέ ο τομέας καθαριότητας ;
Το ότι ο Δήμος έχει χρέη τα οποία όπως είναι γνωστό παρέλαβε από προηγούμενες δημοτικές αρχές και η νέα δημοτική αρχή ρύθμισε με ευνοϊκότερους όρους και θα συνεχίσει να διεκδικεί τη διαγραφή των τοκογλυφικών δόσεων και των επιβαρύνσεων που έχουν γίνει , δεν σημαίνει ότι  πρέπει να κατεβάσει ρολλά. Εκτός αν αυτό τελικά κάποιοι επιθυμούν.»