Latest News

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Έρχεται ο διαχειριστικός έλεγχος στο Δήμο

Τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στο δήμο Πειραιά από το 2002 έως το 2010 ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο, έπειτα από πρόταση του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου. Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη συνεδρίαση με τον γαλάζιο δήμαρχο να δηλώνει πως...
...πως θα εμπιστευθεί τον διαχειριστικό έλεγχο σε κρατικές υπηρεσίες, καθώς εμπνέουν διαφάνεια, πληρότητα και αξιοπιστία. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος τόνισε πως ο έλεγχος φωτογραφίζει την αντικειμενικότητα ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Χρήστος Αγραπίδης και ο Παναγιώτης Φασούλας θα πρέπει να νιώθουν ικανοποιημένοι ως προς τον έλεγχο των πεπραγμένων τους για να μην υπάρχει ίχνος σκιάς για κακοδιαχείριση των δύο δημάρχων. Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ψήφισαν θετικά την εισήγηση του δημάρχου, με τον Γιάννη Μίχα να ζητά τον διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος 4 τετραετιών, πρόταση που έγινε αποδεκτή σε περίπτωση που θεωρηθεί αναγκαίο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.  

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος φάνηκε αποφασισμένος για τη διενέργεια του διαχειριστικού ελέγχου. Όμως είναι ξεκάθαρο πως προχώρησε στην κίνηση αυτή, λόγω των αλλεπάλληλων αποκαλύψεων για τα σκάνδαλα της απερχόμενης διοίκησης της ΔΗ.ΡΑ.Π. Επί της ουσίας, ο Αντώνης Καλογερόγιαννης ήταν εκείνος που "άνοιξε την πόρτα" στους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ο δήμαρχος Πειραιά πιάστηκε εξ απίνης και απλά προσυπέγραψε μια δρομολογημένη ενέργεια ενός επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Υπό άλλες συνθήκες και με δεδομένη την προεκλογική "συμμαχία" με τον Παναγιώτη Φασούλα, ούτε καν θα προχωρούσε στη διαδικασία του ελέγχου των οικονομικών. Μάλλον, τον πρόλαβαν οι εξελίξεις και τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα και δεν ήθελε να επωμιστεί το όποιο πολιτικό κόστος.
@ Βέβαια, "κάλλιο  αργά, παρά ποτέ" που λένε και στο λιμάνι...