Latest News

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Γιατί δεν είναι υποψήφιος ο Στ.Γαϊτανάρος


Την ώρα που ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μίχας πραγματοποιούσε την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση δέχτηκε ένα "συντροφικό" χτύπημα.
Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται κι ένα μέρος του παρασκηνίου στη συγκρότηση του πράσινου ψηφοδελτίου για το δήμο Πειραιά.
Μια μέρα πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών, ο Στέλιος Γαϊτανάρος επέλεξε να δημοσιοποιήσει με ανοικτή επιστολή προς τον πειραϊκό λαό τους λόγους που δεν κατεβαίνει υποψήφιος. 
Ο πρώην αντιδήμαρχος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του συντρόφου Γιάννη Μίχα. Στην πολυσέλιδη επιστολή του, ο Στ. Γαϊτανάρος εκφράζει το προσωπικό του παράπονο που δεν του δόθηκε ξανά η δυνατότητα να συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές, ενώ αναφέρεται ακόμα και στο έργο και την πορεία του, στο δήμο Πειραιά.
Διαβάστε τα επίμαχα σημεία της επιστολής που αναφέρονται στον υποψήφιο δήμαρχο και κατά την άποψη μας έχουν το μεγαλύτερο πολιτικό ενδιαφέρον...
Τα επίμαχα σημεία της ανοικτής επιστολής Γαϊτανάρου


" Με αισιοδοξία υποδεχθήκαμε τον Γιάννη Μίχα ως υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά, υποστηριζόμενο από την παράταξή μας.

Γρήγορα όμως η αρχική αισιοδοξία που συνόδευε την υποψηφιότητα του Γιάννη Μίχα μετατράπηκε σε έντονο προβληματισμό με τα βέτο και τους αποκλεισμούς και ακολούθως σε απογοήτευση μεγάλης μερίδας άξιων στελεχών και μελών της παράταξης, που οδηγήθηκαν είτε στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας είτε σε άλλα ψηφοδέλτια είτε δεν έθεσαν ξανά υποψηφιότητα.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες προτίμησα να μη θέσω υποψηφιότητα σε άλλα ψηφοδέλτια ούτε στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας, παρά την πιεστική πράγματι πρόταση από τον Γιάννη Σγουρό και την αρμόδια επιτροπή επιλογής υποψηφίων τους οποίους τιμώ και ευχαριστώ.
Με εκβιαστικά βέτο για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της Περιφέρειας (ως μη όφειλε), αυθαίρετους αποκλεισμούς άξιων στελεχών από το ψηφοδέλτιο του Δήμου και  έρποντα αυταρχισμό του τύπου: «Εγώ θα ορίζω τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας και όποιος δεν τον ψηφίζει διαγράφεται», μετέτρεψε το χρίσμα σε στέμμα.
Με τον αέρα του «πετυχημένου» Νομάρχη και το  πρόσχημα της ανανέωσης μιας «αποτυχημένης» Δημοτικής Αρχής, μπήκε στην πόλη μας σαν «εισβολέας», ζητώντας την  παραίτηση από την υποψηφιότητα των εν ενεργεία Δημοτικών Συμβούλων. Θυμήθηκα τότε ότι μόνο ο χουντικός Σκυλίτσης είχε ζητήσει τις παραιτήσεις των αιρετών και δεύτερος ερχόταν ο Μίχας.   


Η παραταξιακή μου συνείδηση παρότι έφτασε στα όριά της δεν μου επέτρεψε την υπέρβαση να συμμετάσχω σε ψηφοδέλτια άλλων συνδυασμών.
Περίμενα ότι αυτονόητα θα ήμουν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μίχα Μετά την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να επιλέξει ως υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά, Δεν συμπεριλαμβάνομαι στο λεγόμενο κατεστημένο του Δήμου αφού διανύω την πρώτη μου θητεία και μάλιστα με πλούσιο έργο και θετική προσπάθεια. Η δράση μου δεν είναι συνδεδεμένη κατ΄ουδένα τρόπο με την αρνητική πλευρά της εικόνας της Δημοτικής Αρχής (καθαριότητα, πράσινο, απλήρωτοι εργαζόμενοι, κ.λ.π). Το αντίθετο θα έλεγα. Και νομίζω ότι είχα πολλά ακόμα να προσφέρω στην πόλη μας.
Εν τούτοις ο κ. Μίχας δεν με κάλεσε να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο ούτε φυσικά και εγώ του το ζήτησα. Επομένως σημειώσατε Χ.
Αγνόησε επίσης την πρόταση του Νομαρχιακού Οργάνου της παράταξής μας που με πρότεινε, μαζί και με άλλους εν ενεργεία Δημοτικούς Συμβούλους που τελικά δεν συμπεριέλαβε, αναλαμβάνοντας προσωπικά  (και αυθαίρετα) τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της παράταξης.
Αυτός είναι ο λόγος που δεν είμαι υποψήφιος στις Δημοτικές Εκλογές 
Επί πλέον απείλησε ενώπιον 150 στελεχών της παράταξης και των βουλευτών του Πειραιά κ.κ. Καρύδη και Μπεντενιώτη, ότι δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Γ. Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής, εάν επιλεγεί ο Π. Φασούλας ως υποψήφιος Αντιπεριφεριάρχης Πειραιά.  
Ο κ. Μίχας δεν ζήτησε τη βοήθειά μου και εγώ δεν θεώρησα πρέπον να του την…επιβάλλω αυτόκλητα."

@Την επιστολή Γαϊτανάρου θα τη δείτε κι αλλού, αλλά ... μισή! 
Δηλαδή, χωρίς τα επίμαχα σημεία για τον υποψήφιο δήμαρχο Γ. Μίχα. Την άλλη μισή είπαμε να την βάλουμε εμείς, για να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα...